Kinderyoga

Kinderyoga is heel LEUK en ONTSPANNEND.

Elke les is opgebouwd rond een THEMA (oerwoud, heksen, seizoenen, dromen, Egypte, circus,...).

Door de speelse oefeningen worden kinderen zich bewust van hun lichaam, ze mogen hun lichaam voelen. Hun lichaam is zoals het is, dat van anderen is anders, zonder oordeel. Ook emoties, gedachten, rust/onrust,... zijn zoals ze zijn. Mogen zijn zoals je bent is voor velen een verademing. Dat mogen ervaren geeft RUST en ZELFVERTROUWEN.

Emoties voel je in je lichaam, als een kind zich bewust is van hoe zijn/haar lichaam doorgaans voelt, merk hij/zij het sneller als daar iets is veranderd. Door hun lichaam rustig te observeren gaan emoties hen minder gemakkelijk overweldigen en met wat oefening kunnen ze ook makkelijker benoemen wat ze voelen. Kinderen krijgen zo meer vat op zichzelf, ook dat zorgt voor meer RUST en ZELFVERTROUWEN. Doordat ze geleerd hebben hoe ze zelf reageren, gaan ze uiteindelijk ook gemakkelijker reacties bij anderen herkennen en begrijpen, wat leidt tot meer VERDRAAGZAAMHEID.

Sommige oefeningen zijn gericht op het AFVOEREN VAN SPANNINGEN die tijdens de dag zijn opgebouwd. Zo leren kinderen minder een speelbal te zijn van wat er op hen afkomt.

Andere oefeningen bevorderen de CONCENTRATIE en het evenwicht of stimuleren de coördinatie tussen de linker- en rechterhersenhelft. Deze oefeningen bevorderen EMOTIONEEL EVENWICHT en verhogen het WELBEVINDEN. Bovendien vinden kinderen met leerproblemen in deze oefeningen extra ondersteuning.

Na de actieve oefeningen doen we een korte MASSAGE en een RELAXATIEOEFENING waarbij de kinderen even diepe rust kunnen ervaren.

We sluiten af met een yogatekening (hiervoor hoef je echt niet mooi te kunnen tekenen!). Het tekenen helpt kinderen om voeling te krijgen met hun rijke innerlijke wereld en om thuis TE KOMEN BIJ ZICHZELF.

Tijdens de lesjes leren kinderen IN HUN EIGEN KRACHT TE STAAN zodat ze beter opgewassen zijn tegen de eisen die deze hectische maatschappij hen stelt.