Over mij

Groei en ontwikkeling hebben altijd al mijn belangstelling gewekt. Van daaruit volgde ik de opleiding gezinswetenschappen. Omdat ik heel graag met kinderen werk, ging ik op zoek naar een manier om kinderen te ondersteunen in hun groeiproces en kwam uit bij kinderyoga.

Mijn nieuwsgierigheid voor yoga werd al gewekt toen ik als kind af en toe mee met mijn vader op de mat ging zitten en hem probeerde na te doen. Als tiener ben ik zelf op zoek gegaan naar informatie en merkte ik hoeveel deugd eenvoudige bewegingen, houdingen, ademhaling kunnen doen.

Ik ben blijven yoga doen, bij verschillende scholen. Sinds de opleiding kinderyoga kan ik hetgeen ik elke dag weer als een cadeau ervaar, doorgeven. Tijdens de opleiding genoot ik van de speelsheid en creativiteit die ook in mezelf aangewakkerd werd.

Na de opleiding kinderyogadocent was ik zo geboeid dat ik ook de opleidingen individuele kinderyoga en yoga voor tieners ging volgen.

Om me meer te verdiepen in de onderliggende wijsheid volgde ik ook een lerarenopleiding om yoga te geven aan volwassenen. Verder volg ik regelmatig bijscholingen.

Ondertussen geef ik al enkele jaren yoga en geniet er nog steeds van om lessen uit te werken voor een doelgroep. Bij de voorbereiding laat ik me leiden door goesting en enthousiasme over een bepaald thema en dat verweef ik met de theorie om tot een evenwichtige, zinvolle, leuke les te komen.

Het is zo fijn om kinderen/jongeren te helpen ontladen en rust in zichzelf te vinden.

Vanuit hetzelfde enthousiasme ben ik een opleiding filosoferen gaan volgen bij DOEN! DENKEN! Ik geniet er van een thema uit te werken en zo de nieuwsgierigheid te prikkelen die aanzet tot denken over allerlei onderwerpen en zelfs over het denken zelf. De antwoorden komen allemaal uit de deelnemers, mijn taak is hen uit te dagen met goed gerichte vragen.